Albums

Etsen

In veel van mijn grafisch werk combineer ik diverse technieken zoals: de lijnets, kleurenets, kartondruk, linoleumsnede en houtsnede. Door de combinatie van verschillende grafische technieken is het afdrukken van het werk tamelijk ingewikkeld. Meerdere drukgangen zijn noodzakelijk voor het uiteindelijke resultaat.

Linoleumsneden

Naast etsen maak ik ook linoleumsneden. Deze druk ik af op Tosa-Shoji papier, een Japans rijstpapier. Druktechnisch is hoogdruk minder ingewikkeld. De beeldopbouw is daardoor eenvoudiger en helderder. Het vestigt de aandacht van de toeschouwer nadrukkelijker op de dubbelzinnigheid en contrasten tussen de beelden. In mijn laatste werk vormen de verwijzingen naar de klassieke mythologie een belangrijk element.

Ruimtelijk werk

Het materiaal zink en de aangetaste huid van etsplaten zijn aanleiding geweest om deze toe te passen in ruimtelijke constructies. Veel objecten zijn ontstaan uit een combinatie van etsplaten met verzamelde voorwerpen en materialen.

Schilderijen

In mijn schilderijen leidt het verzamelen van beelden tot collageachtige effecten. Losse beeldfragmenten naast en door elkaar, waarbij ook het ontstaan van een afbeelding van tekening tot schilderij zichtbaar wordt, materie wordt beeld.